Marosi-Bugarschi
Cabinete de Avocat Asociate
535600 - Odorheiu Secuiesc
str. Attila, nr.2.
office@marosi.ro
Tel/fax: 0040-266-212 903

 

Az ügyvédi munkadíj megállapodás tárgya, az összeg nagyságát az ügyvéd, még az ügy elvállalása előtt egyezteti az ügyféllel. Az ügyfél által kifizetett összeg az ügyvéd által elvégzendő munka ellenértéke. Az ügyvédi munkadíjban nincsenek benne az ügy járulékos költségei (bírósági illetékek, szakértői honoráriumok stb.). Esetenként felmerülhetnek az ügyvédi munkavégzéshez szükséges költségek (pl. kiszállási költség), ezeket az ügyfél külön téríti meg. Az ügyvédi munkadíj előre fizetendõ (kivétel a sikerdíj).

Irodánkban a következõ fizetési módozatok lehetségesek: készpénz, átutalás illetve bankkártyás fizetés. Az ügyvédi munkadíj az ügy természetétõl függően lehet: fix díj, sikerdíj, órabér, bérlet jellegű.

Fix díj: az esetek többségében fix díj állapítodik meg. Ennek nagysága függ attól, hogy az ügy mennyire összetett, mekkora az ügy tárgyának értéke (ha értékben kifejezhető), és ennek megoldásához milyen mértékű ügyvédi munka ill. felelősség tartozik.

Sikerdíj: (százalékban meghatározott) Pl. kintlévőségek behajtása esetén, az ügyféllel történt előzetes egyeztetés értelmében a behajtott összeg bizonyos százalékát képezi. A sikerdíj alkalmazása nem zárja ki a fix díj alkalmazását is.

Órabér: (pl.: jogi tanácsadás esetén) Óradíjaink egységesek, soha nem alkalmazunk ügyfeleink között eltérő mértékű óradíjakat. Óradíjas díjszámításban történt megállapodás esetén ügyfeleinket tájékoztatjuk az előreláthatóan a megbízásra fordítandó időről.

Bérlet: cégek, szervezetek, vagy akár magánszemélyek részére, egyénileg kialakított havi átalánydíjas megállapodás megkötésére kerülhet sor. A megállapított havi bér ellenében nyújtott szolgáltatásokat egyénileg egyeztetjük.

ÜGYVÉDI TÁRSULÁS
KAPCSOLAT     FACEBOOK     PARTNEREK
HURO
©Marosi-Bugarschi Cabinete de Avocat Asociate