Marosi-Bugarschi
Cabinete de Avocat Asociate
535600 - Odorheiu Secuiesc
str. Attila, nr.2.
office@marosi.ro
Tel/fax: 0040-266-212 903


KÖZIGAZGATÁSI PEREK


A közigazgatási per egy hatékony jogi eszköz, amelynek segítségével a hatóságok visszaélései ellen lehet védekezni. A közhatóságok perbe hívásának procedurális feltételeit a 2004/554 számú törvény szabályozza. Az idézett törvény első paragrafusa kimondja: „bármely személy, amely valamely jogában vagy törvényes érdekében sértve érzi magát, egy közigazgatási jellegű dokumentum vagy egy közjogi hatósághoz benyújtott kérés határidőn belüli megoldásának elmulasztása által, kérheti az illetékes közigazgatási bíróságtól a közigazgatási dokumentum megsemmisítését, sértett jogának vagy törvényes érdekének elismerését és az okozott kár megtérítését”

Elvileg vállalunk bármely olyan közigazgatási pert, amelyben az ügyfél közjogi hatóságok visszaélései ellen kíván védekezni.

Tevékenységünk során az elmúlt 2 évben sikerre vittünk több száz ügyet, amelynek közigazgatási per jellege volt; ezeknek az ügyeknek túlnyomó többségét az unióból importált használt autókra kivetett környezetszennyezési illeték (ill. első regisztrációs adóvisszaperelése tette ki.

ÜGYVÉDI TÁRSULÁS
KAPCSOLAT     FACEBOOK     PARTNEREK
HURO
©Marosi-Bugarschi Cabinete de Avocat Asociate